Kembali Ngeblog Setelah Libur 3 Tahun

Akhirnya bisa kembali update blog ini setelah selama 3 tahun terbengkalai.
Awalnya blog inovasibelajar.com ini di hack pihak yang tidak bertanggung jawab dengan mengubah tampilan depannya dan saya tidak dapat lagi masuk ke admin area.

Karena bukan ahlinya, saya biarkan blog ini terbengkalai sampai kurang lebih 3 tahun lamanya hehehehe….
Saya lupa kalo blog ini menggunakan layanan host IDWebhost. Ingetnya pas ada email untuk perpanjangan kontrak layanan hehehehe…setelah tersadar akhirnya saya memanfaatkan bantuan tim supportnya untuk mengatasi masalah blog ini dan benar saja kurang dari satu jam blognya sudah normal kembali, terima kasih buat tim support IDWebhost.

Hanya saja setelah lama ngga nulis dan ngeblog, rasanya gimanaaa gitu….kaku dan kikuk hehehehe.. jadi belajar lagi dari awal
ÒK sambil mengingat ingat dan latihan membiasakan diri buat ngeblog lagi cukup sekian update hari ini.
Salam.

Related Blogs

    Read More

    Does the home loan interest rate vary between online quotes and the real ones ?

    I am planning to buy a home I have put an offer on a house and almost 100 done deal now I have to look out for a home loan I am looking at several online interest rate quotes what lenders are..

    via Does the home loan interest rate vary between online quotes and the real ones ? – Home Loan – Knowledge Base – Do You Need Personal Loan Or Payday Loan ?.

    Related Blogs

      Read More

      Pemerintah Tetapkan Cuti Bersama Jumat 3 Juni 2011

      cuti bersama
      cuti bersama

      Setelah penetapan cuti bersama yang kontroversial pada tanggal 16 Mei kemaren yang ditetapkan secara mendadak. Akhirnya Jumat tanggal 3 Juni 2011 juga ditetapkan sebagai hari cuti bersama dengan Surat Keputusan Bersama Menteri Agama, Menteri Tenaga Kerja dan Transmigrasi, Menteri Negara Pendayagunaan Aparatur Negara dan Reformasi Birokrasi SKB No:03/2011, Kep 135/Men/V/2011 dan SKB /02/M.PAN-RB/05/2011. Karena diapit tanggal merah 2 Juni (Kenaikan Isa Almasih) dan hari Sabtu.(www.detiknews.com)

      Bagi yang 5 hari kerja sih iya bisa “long weekend” tapi bagaimana dengan pegawai yang masuk 6 hari kerja? (more…)

      Read More

      Tes WordPress For Blackberry

      Perkembangan teknologi informasi sekarang begitu pesatnya. Hand phone yang dulu kita kenal sebagai sarana telekomunikasi yg bisa dibawa kemana-mana, sekarang berkembang jauh dengan pesatnya dengan tambahan berbagai fitur yang mengesankan, mulai dari tambahan kamera digital, video, game, & musik kini merambah teknologi internet.

      Smart phone begitulah istilah yang diberikan kepada hand phone yang memiliki fitur lengkap & canggih tersebut. Berbagai merk telah meramaikan pasar smart phone ini mulai dari blackberry, iPhone dan juga smart phone lainya yang berbasis Android Phone.

      Dari sekian nama akhirnya saya memilih Blackberry, alasannya semata mata karena banyak teman yang merekomendasikannya, disamping itu dengan fasilitas grup di BBM saya bisa selalu update informasi tentang berbagai hal dengan temen termasuk joke-joke terbaru :)

      Yang saat ini saya coba adalah aplikasi WordPress for Blackberry. Lumayan bisa update blog berbasis WordPress dari HP :D Dari email, social media seprti FB, YM, Twitter-an dll sampai update blog sudah bisa pakai Blackberry lama-lama laptopnya bisa nganggur dong “?????????????????????”????………

      Penasaran gimana rasanya ngeblog dari HP ? Buat temen yang pakai Blackberry silahkan langsung saja coba aplikasi WordPress for Blackberry ini mumpung gratis :D

      Selamat mencoba…

      Posted with WordPress for BlackBerry.


      Related Blogs

        Read More

        Cara Mencari Ide Menulis Artikel Cepat dan Mudah

        Dari sekian banyak cara mencari ide menulis artikel yang pernah saya tulis sebelumnya, ternyata masih ada lagi cara lain yang cukup gampang dan sangat mudah dilakukan. Ini pertanda memang ada sangat banyak cara untuk mendapatkan ide menulis artikel diluar sana yang belum saya ketahui, dan saya sangat berterima kasih kepada teman-teman  blogger yang telah dengan sudi berbagi informasi seperti ini di dunia maya. Karena itu saya juga ingin ikut serta menyebarluaskan informasi apapun yang sekiranya bermanfaat buat orang lain. Walaupun informasi tersebut berupa hasil olahan dari berbagai sumber dan bukan original buatan saya.

        Kembali ke topik cara mencari ide menulis artikel, tapi sebelum saya lanjutkan, mungkin cara ini bukanlah hal yang baru bagi anda atau mungkin juga anda sudah sering melakukannya. Paling tidak bagi saya cara ini sangat mudah dilakukan baik untuk mencari ide menulis dalam bahasa inggris maupun Indonesia. Gimana ga mudah… wong cari idenya pake (more…)

        Read More

        Susahnya meningkatkan traffic…

        Sudah tiga bulan semenjak saya tulis post bejudul Meningkatkan kembali Alexa Rank, sampai sekarang belum juga memperoleh hasil yang menggembirakan walaupun memang sudah mengalami peningkatan traffic yang semula alexa ranknya 4 juta 4 ratusan sekarang menjadi 3 juta 9 ratusan.

        alexa-rank-for-inovasi-belajarWalaupun perkembangan trafficnya agak lambat namun disini saya ambil sisi positifnya saja bahwa usaha yang selama ini dilakukan sudah di jalur yang benar cuman mungkin belum konsisten saja. Kita lihat saja perkembangannya bulan depan, semoga peningkatannya lebih signifikan.

        Related Blogs

          Read More

          Effective And Inexpensive SEO Strategies

          Search engine optimization or SEO is the best way to get targeted visitors to your site. Increasing the advantages of a well optimized web-site will produce loads of profits for the online marketer. But, optimizing your web site may cost you lots of money if you’re not skilled in this field.

          But to share with you the facts, you can essentially get information on low cost SEO any place in the net. But only a number of really explain to you how to work out an inexpensive SEO endeavor. And those few that really show include this post. (more…)

          Read More

          Search Engine Optimization for Affiliate Marketers

          You will find no secrets and techniques on how you can rank higher with the major search engines like google because effective search engine optimizations are now immense. What’s search engine optimization? Before we talk about that thing, you have to understand initial how search engines like google work along with a little bit of know-how.

          Search engines like google are into providing their users with probably the most relevant and up-to-date information to match the search term that was used. They are innovative pieces of technology which allow users to quickly discover related web sites by searching to get a word or perhaps a phrase. Search engine results are ineffective to customers if the info doesn?t relate to the search phrase, or if the results are old. Individuals expect the most up-to-date and refreshing information that is useful to them.

          Updating your website everyday and adding some supplies will assist you get observed by the search engines like google. So, if you are heading to promote any kind of product or service online, you have to optimize your website for that search engines like google, to be able to boost traffic and gross sales. It’s because over 90% of your company will most likely come straight from search engine results. And for that cause, it is absolutely important to optimize your site for search engines like google for you to have the greatest deals in the entire world.

          Search engine optimization (Seo) will be the procedure by which webmasters or on-line company owners utilize strategic duplicate to augment their web site?s status. It’s particular the web has grown so fast over the years and the competition for the very best search engine place has produced an huge market. As a result, much better knowledge the basic components of Seo is important for an online company? success.

          Generating use of efficient search engine optimization methods will enhance the web page rank of one’s web site. There are many methods that will be utilized to improve page rank; probably the most effective technique is to provide high quality content regularly. This appears like a easy idea but there are many websites that fails to provide content that visitors discover interesting. Sites which provide content which are interesting, well-written and regularly up to date create extremely engaged visitors who’re more likely to return to the web site in the coming days. So, in the event you can set your web site aside from these boring, lifeless sites then do it. You?ll surely possess a step nearer to attaining high page rank through seo.

          The next significant element for an effective seo is to consist of keywords and phrases within your content material. To make certain that you are correctly targeting your market, you have to make certain that the key phrases and phrases you’ve in your website would be the keywords and phrase that your website is really optimized for. The much more keywords you use inside your content material, the more likely it’s that online guests will discover your website once they do some study with these words. If you are unfailing with these methods, then your overall seo will increase, boosting your page rank.

          You should also need to create a linking technique as a part of your seo. Not just does this offer totally free advertising for your website, however it makes the impression that your website is imperative because of its affiliated links. For every link that you’ve pointing back to you, that’s another opportunity for the possible customer to find you. The more inbound hyperlinks that you have pointing to your site, the higher you’ll be ranked in the search engines like google.

          Another is to create a content material stratagem. People who get to search from your internet are looking for info. The more information you provide for them and the more helpful it’s, the much more most likely you’ll make the sale. Writing content articles is probably the most effective method to construct up content material for your website. When writing articles to post in your site, make certain that you simply develop a distinct means of arranging their content. You can do that by merely adding a new page to your website. This may allow room for extra content articles to become additional as you create them, and can allow you to build up an archive of articles that will maintain to draw online guests. Make sure also that you have included your archived content articles inside a directory that’s next towards the root internet of one’s site so that the search engines like google will catalog your on-line content articles.

          Usually keep in thoughts that seo techniques are essential in creating your website?s standing. With that factor in thoughts, make certain that you write high-quality, keyword rich content and link your website to and from a deliberate family of other sites. These things will help improve your site?s recognition and coerce increased business through your online business.

          Related Blogs

            Read More